Microsoft tror at teknologi kan utrette fantastiske ting. Derfor samarbeider de med tusenvis av organisasjoner over hele verden for å hjelpe hver og en av dem med å realisere sine mål. Uavhengig av om du er en liten organisasjon som bidrar i et lokalsamfunn eller en global, frivillig organisasjon som arbeider for millioner av mennesker, så kan Microsoft hjelpe deg gjennom programvaredonasjoner, opplæring og andre ressurser.  

Microsofts program for donasjon av programvare for frivillige organisasjoner og folkebibliotek er et av Techsoup Norges mest populære donasjonsprogram. Frem til desember 2011 har 109414 organisasjoner i USA mottatt donasjoner til en listepris på over 1.791.000.000 USD. 
Kvalifisering og størrelse på tildelt kvote
For informasjon om hvilke typer organisasjoner som kvalifiserer for donasjoner fra Microsoft gjennom Techsoup Norge, og informasjon om hvor ofte og hvor mange donasjoner hver organisasjon kan motta, se Microsofts program for donasjon av programvare – kvalifisering, tildelinger og retur.
Microsoft-donasjoner er volumlisensprodukter
Microsoft-produktene donert gjennom Techsoup Norge er volumlisensprodukter. Dette betyr at de frivillige organisasjonene og folkebibliotekene må benytte en noe annen prosedyre for å installere og spore programvaren sin enn de ville ha gjort hvis de gikk til anskaffelse av programvaren i en detaljhandel, som for eksempel i en lokal butikk. De har også tilgang til fordeler som ikke ville vært tilgjengelige i programvare fra detaljhandelen. 
Informasjonen nedenfor beskriver noen av særtrekkene ved volumlisensprogrammet som organisasjonene støter på oftest. 
Volume Licensing Service Center 
Du bruker Microsoft-nettsiden Volume Licensing Service Center (VLSC) for å få tilgang på installasjonsnøkler, laste ned programvare, bestille installasjons-dvder, og for å få tak i andre fordeler inkludert i din donasjon fra Microsoft. Steg én er å opprette en konto på VLSC-nettsiden. Kontoen hos VLSC er forskjellig fra kontoen hos Techsoup Norge, og Techsoup Norges kundeservice har ikke tilgang til den. Hver søknad du sender gjennom Techsoup Norge blir tildelt et autorisasjonsnummer og et lisensnummer. Techsoup Norge videresender disse til deg sammen med informasjonen du trenger for å opprette en VLSC-konto hvis dette er din første søknad. 
Volumlisensavtale og produktbrukerrettigheter
Når du registrer deg på VLSC så godtar du vilkårene i avtalen. Disse vilkårene etablerer de generelle reglene for bruk av volumlisensprogramvare. Hver søknad har også produktbrukerrettigheter. Disse finner du på søkesiden for produktlisenser
En produktbrukerrettighet som mange organisasjoner er uvitende om er retten til å installere de fleste programmer (men ikke operativsystemer) to ganger: Først på din hovedarbeidsstasjon (din lisensierte enhet) og deretter på en bærbar enhet som for eksempel en bærbar PC eller en hånd-PC. Den originale installasjonen og kopien på den bærbare enheten må være i samme versjon med samme språk, og programvaren på den bærbare enheten kan bare benyttes av hovedbrukeren av hovedarbeidsstasjonen. 
Software Assurance
Microsoft-donasjoner gjennom Techsoup Norge inkluderer alltid Software Assurance (SA). SA er et Microsoft-program som muliggjør at mottakere får gratis oppdateringer til nye versjoner av produktene sine. SA øker verdien på programvaredonasjonen din på flere måter. Din organisasjon kan få Microsoft e-læringskurs, sikkerhetskopi for katastrofegjenoppretting, og flerspråkspakker.
SA-fordelene varer i to år. Når toårsperioden nærmer seg sitt utløp, vil du motta en e-post som informere deg om at SA-fordelene er i ferd med å gå ut. Det betyr ikke at produktlisensen utløper. Du kan fortsette å bruke produktet, men du får ikke tilgang til SA-fordelene, som gratis e-læring og versjonsoppgraderinger. 
Installasjonsmedia (programvare) 
Hvis du trenger dvd-er eller ønsker å installere programvaren med andre språk eller i andre versjoner, kan du for de fleste produkter motta installasjonsmedia fra VLSC. Det koster ingenting å laste ned programvareinstallasjonspakken, men du må konvertere filene (som er i ISO format) til et format som kan brukes for installasjon. Du kan også bestille produkter på dvd til en pris av 25$ per produkt. 
For et lite antall produkter er installasjonsmedia ikke tilgjengelig gjennom VLSC. For slike produkter ring Microsoft Worldwild Fulfilment på (800) 248-248-0655 eller fax dem på (800) 554-8281. Worldwide Fulfillment tar et gebyr på 27$ for forsendelse og håndtering. 
Refusjon og retur
Hvis du vil returnere eller bytte noen av de mottatte produktene donert av Microsoft må du returnere alle Microsoft-produktene du søkte om og sende en ny søknad om de Microsoft-produktene du ønsker. 
Fordi alle Microsoft-produkter kun er nedlastingsprodukter aksepteres retur kun hvis ikke noe av programvaren har blitt installert og du har mottatt programvaren for mindre en 60 dager siden. 
Hvis du vil returnere eller bytte din Microsoftdonasjon, vær vennlig å sende Techsoup Norges kundeservice en e-post om de nært forestående returene på denne e-postadressen: techsoup@techsoup.no
Donasjonsbegrensningen på din konto vil normalt sett bli tilbakestilt innen åtte virkedager etter at returneringen er fullført. 
Vær oppmerksom på at produkter tilgjengelig gjennom Get Genuine Windows Agreement for små og mellomstore organisasjoner følger forskjellige praksiser enn produktene som gjøres tilgjengelige gjennom Microsofts standardprogram for donasjon av programvare. 
Andre ressurser fra Microsoft 
En frivillig organisasjon som trenger tilleggsprogramvare bør se på Open license for veldedige organisasjoner. Dette programmet muliggjør at organisasjoner kan kjøpe volumlisensprogramvare til redusert pris. 
Se Microsoft-nettsiden www.microsoft.com/nonprofit for informasjon om stipend, gratis programvare, hjelp og opplæring, og historier om hvordan ulike organisasjoner adresserer felles utfordringer knyttet til Microsoft-teknologi. 
 
Få hjelp
Techsoup Global inneholder beskrivelser av noen av Microsofts produkter og deres lisenskrav. Et eksempel er Guide to Windows Server Editions and Licensing. Denne siden er lenket til fra alle produktsidene til Windows Server. Serverproduktlisensene som er tilgjengelige gjennom Techsoup Norge er lenket til i ”relaterte produkter”-seksjonen på produktnettsiden.
Du finner også tilgjengelige resurser til å hjelpe deg med å velge og maksimere din anskaffelse av Microsoft-programvare i artikler, blogger, diskusjoner og webinars på Techsoup Global, som driver et blomstrende nettsamfunn bestående av teknologieksperter som er klare til å hjelpe deg med å vurdere hvilke produkter som passer best til dine behov. 
Techsoup Norges kundeservice kan assistere deg med spørsmål om Microsofts program for donasjon av programvare på Techsoup Norge – se kontakt oss.